Wat maakt ons bijzonder?

‘‘Bij ons staat de individuele cursist centraal,

daarom draaien wij de vraag om en vragen wij u;

 Wat maakt u bijzonder?’

Dat u overweegt werk, privé en persoonlijke ontwikkeling  te combineren zegt ons al heel veel! U en uw persoonlijke ontwikkeling binnen de zorg is waar wij ons vanuit het opleidingsaanbod op richten.

Dat doen wij door persoonlijke, gerichte en inspirerende feedback van onze docenten en studiecoaches op de opdrachten die u inlevert. Daarmee verbetert u direct uw kennis en vaardigheden en versterkt uw motivatie om een opleidingstraject of training met passie te volbrengen. Bovendien helpen wij u graag met het optimaal plannen van uw studie of cursus.

“Chatten of  mailen met je studiecoach”

Studeren bij KCM4Zorg geeft u daarom rust, overzicht en inspiratie dat leidt tot een verbetering van uw kennis en kunde.

Onze achtergrond
In 2011 is KCM Groep gestart met het aanbieden van het derde leerweg-traject Helpende Zorg & Welzijn in een examenroute. In deze route is veel waardevolle ervaring opgedaan in het begeleiden van cursisten bij het zelfstandig volgen van de studie onder begeleiding van een online studiecoach. Het resultaat van dit traject was dat 98 % van de cursisten het derde leerweg-traject afsloot met een officieel erkend diploma.

“Met de inzet van onze bekwame studiecoaches, het centraal stellen van u als
individuele cursist
  leveren wij een extra bijdrage tijdens het leren onderscheiden wij ons hierin van andere aanbieders.”

Bij KCM4Zorg zijn meerdere studiecoaches werkzaam die u kunt raadplegen wanneer u vragen heeft. Zij bieden ondersteuning tijdens het doorlopen van uw traject en borgen de kwaliteit door studietaken en opdrachten te waarderen. Het doel van de studiecoaches is om u te helpen in het behalen van uw diploma of certificaat.

De studiecoaches die onze cursisten begeleiden, beschikken over zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden om mensen te coachen en te motiveren. Daarnaast beschikken onze studiecoaches over didactische vaardigheden en hebben ze een relevant theoretisch en praktisch kader vanuit opleiding en hun persoonlijke werkervaring in de zorg. Dit maakt dat onze studiecoaches in staat zijn cursisten goed te begeleiden in de verschillende contexten van de zorgopleidingen.

Online leeromgeving
KCM4Zorg biedt trajecten aan via een online leeromgeving waar alle informatie, opdrachten en bronnen en filmpjes voor de trajecten staan. Daarnaast werkt KCM4Zorg samen met trajectplanner, waarmee we iedere cursist een persoonlijke leeromgeving bieden en waar cursisten hun planning en persoonlijke ontwikkeling op bijhouden. Dit stelt de cursisten in staat om zelfstandig, op iedere plek te leren. Deze diensten zijn altijd bereikbaar en sluiten aan op de behoefte van de individuele cursist.