Hoe werkt het ?

De verpleegtechnische modules die KCM4Zorg aanbiedt bestaan uit  8 opleidingsmodules op MBO niveau 3 (Verzorgende-IG niveau):

Deze opleidingsmodules bestaan uit theorie, praktijk en reflectie. De theorie is gekoppeld aan de literatuur van Thieme Meulenhoff. De theorie opdrachten, protocollen en overig lesmateriaal wordt digitaal aangeboden via het onderwijsleercentrum van KCM Training en Opleiding. De praktijkopdrachten voert u uit binnen het KCM Skillslab, waar gebruik wordt gemaakt van medische fantomen en fictieve situaties worden nagebootst.

De begeleiding tijdens deze opleidingsmodules wordt verzorgd door ervaren verpleegkundig docenten en studiecoaches. Met ondersteuning van de studiecoach bent u in staat zelfstandig vanuit huis de voorbereiding op de lesdag in het KCM Skillslab uit te voeren. Voorafgaand aan de lesdag in het KCM Skillslab levert u de theorieopdrachten bij de studiecoach in ter beoordeling en goedkeuring. Na de lesdag in het KCM Skillslab stelt u een reflectieverslag per verpleegtechnische handeling op, die u ook bij uw studiecoach inlevert ter waardering.

De lesdag zelf wordt verzorgd door de verpleegkundig docent, die de theorie en praktijktoetsen van verpleegtechnische handelingen afneemt. Wanneer de handelingen goed zijn verricht, tekent de docent de handelingen af in een persoonlijk dossier. Het niveau van de modules ligt gelijk aan MBO niveau 3.

De verpleegtechnische handelingen worden afgesloten met een certificaat en geeft u de mogelijkheid uw kennis en vaardigheden op verpleegtechnisch gebied uit te breiden en te updaten met de nieuwste materialen en technieken.

Het tijdspad voor de verpleegtechnische modules ziet er als volgt uit: