Over ons

KCM4Zorg is een initiatief van KCM Groep. Binnen de KCM Groep specialiseren wij ons op opleidingen en trainingen voor volwassenen. Daarin zien wij dat volwassen cursisten een diversiteit vertonen in ervaring.

Trainingen

Binnen KCM Groep zijn wij gedreven vanuit onze ‘ontdek jezelf!’ strategie. Vaak zijn het niet alleen de kennis en vaardigheden die een rol spelen in professionaliseren, maar juist onbewust waarde en overtuigingen mensen belemmeren om kennis en vaardigheden toe te passen. Door in de training cursisten eerst te helpen met de bewustwording over waarden en overtuigingen helpen wij om belemmeringen versterkend te maken. Zo ontstaat een goede basis om kennis en vaardigheden toe te passen. Een voorbeeld is ook de EHBO training. Kennis en vaardigheden staan centraal, maar daarnaast kijken we ook of mensen belemmeringen hebben om als hulpverlener op te treden en leren wij hen om vanuit rust en een kalme assertiviteit te handelen.

Skillslabs en modules

Wij bieden naast losse modules verpleegtechnische handelingen ook complete skillslabs aan op zowel niveau 3 als niveau 4, deze opleidingen worden afgesloten met een V&VN certificaat.