Module Wondverzorging

De Module Wondverzorging is een opleidingsmodule die door KCM4Zorg wordt verzorgd en is gericht op het aanleren van de volgende verpleegtechnische handelingen:

  • Rode wonden verzorgen;
  • Decubitus en smetten verzorgen;
  • Gele wonden verzorgen;
  • Zwarte wonden verzorgen;
  • Compressief  Zwachtelen.

Daarnaast is er aandacht voor de beroepscontext, het beroepsregister en de Wet BIG en de gevolgen die deze wet heeft voor de verzorgende praktijk.

Doelstellingen:
De student:

  • kan beschrijven wat de Wet BIG en voorbehouden handelingen inhouden;
  • is in staat de gevolgen van de Wet BIG voor de beroepspraktijk te benoemen;
  • is in staat rode, gele en zwarte wonden te verzorgen;
  • is in staat decubitus en/of smetten te verzorgen;
  • is in staat zwachteltechnieken en compressietherapie bij cliënten toe te passen.

De student werkt bij deze doelstellingen op professionele wijze, volgens geldende protocollen, wet- en regelgeving. Daarbij houdt de student rekening met de kenmerken van de cliënt.

Uw resultaat
U ontvangt na het doorlopen van de module een certificaat voor de verpleegtechnische handelingen; verzorgen van rode en gele wonden, verzorgen van zwarte wonden en zwachteltechnieken. Het resultaat is dat u bewust bekwaam bent in het uitvoeren van de genoemde handeling.

Inhoud
–        Module 1: Startmodule
–        Module 2: Rode wonden en smetten verzorgen
–        Module 3: Gele wonden verzorgen
–        Module 4: Zwarte wonden verzorgen
–        Module 5: Zwachteltechnieken
–        Lesdag
–        Reflectie

Programma en werkwijze
De wondverzorging module bestaat uit een (digitale) theoretische voorbereiding en een praktische uitvoering van de verpleegtechnische handeling(en) tijdens een lesdag. Het is een voorwaarde dat je voorafgaand aan de lesdag de theorieopdrachten hebt doorlopen. De lesdag zelf staat in het teken van het aanleren en oefenen van de verpleegtechnische handelingen.
KCM4Zorg werkt met ervaren studiecoaches en verpleegkundige docenten. Studiecoaches zijn (op afstand) beschikbaar om je te ondersteunen tijdens de voorbereiding op de lesdag en de afronding van de module. De verpleegkundige docenten verzorgen de begeleiding tijdens de lesdag. Tijdens deze cursus maakt u gebruik van het lesboek ‘Verpleegtechnische handelingen niveau 3 Traject V&V’ van uitgeverij Thieme Meulenhoff (ISBN nummer:9789006910223 ) en het werkboek ( ISBN nummer 9789006910513) . Deze boeken dient u zelf aan te schaffen.

Voor wie?
Deze module is geschikt voor een (BIG-geregistreerde, via beroepsvereniging V&VN) verzorgende en voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden op peil willen brengen m.b.t. de genoemde verpleegtechnische handelingen. Deze module is specifiek geschikt voor het opleidingsniveau van Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgenden-IG.

Aantal deelnemers
Maximaal 14 deelnemers

Duur, data en locatie
Startdatum:     Dinsdag 23-10-2018 / donderdag 8-11-2018 /Woensdag 19-12-2018 /Woensdag 20-02-2019 / Woensdag 3-04-2019
Tijdstip: van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Eusebiusbuitensingel 9, 6828 HT te Arnhem.

Investering
€ 250,-   Bij het boeken van meerdere modules ontvangt u een korting van € 50,- op iedere volgende module

U kunt ook kiezen voor een module Helpende Plus bestaande uit:    modules, Medicatie, Injecteren en wondverzorging voor € 595,–

Inschrijven

Laden ...

Voorwaarden
KCM4Zorg biedt volwassenonderwijs aan. De lesdag vindt plaats op onze locatie in Arnhem, op aanvraag is er overleg mogelijk voor alternatieve locaties. Bij deze module is het aanschaffen van het lesboek ‘verpleegtechnische handelingen niveau 3’ traject V&V noodzakelijk. Zie ‘algemene voorwaarden’ onderaan deze pagina voor overige voorwaarden.

Aanvullende informatie
Na bevestiging van deelname aan de training heeft u veertien dagen bedenktijd om zonder opgave van reden kosteloos te annuleren

Meer informatie over deze opleiding? vraag vrijblijvend een brochure aan!