Module Medicatie

 De Module Medicatie is een opleidingsmodule die door KCM4Zorg wordt verzorgd en is gericht op het aanleren van de volgende verpleegtechnische handelingen:

  • Medicijnen checken, registreren en distribueren en controle op de inname
  • Medicijnen toedienen
  • Zuurstof toedienen

Daarnaast is er aandacht voor de beroepscontext, het beroepsregister en de Wet BIG en de gevolgen die deze wet heeft voor de verzorgende praktijk.

Doelstellingen:
De student:

  • kan beschrijven wat de Wet BIG en voorbehouden handelingen inhouden;
  • is in staat de gevolgen van de Wet BIG voor de beroepspraktijk te benoemen;
  • is in staat medicijnen te checken, registreren, distribueren en zo nodig controleren op inname (volgens het zorgplan);
  • is in staat medicijnen toe de dienen en hierbij te werken volgens geldende protocollen, wet- en regelgeving en houdt rekening met kenmerken van de cliënt.

Uw resultaat
U ontvangt na het doorlopen van de module een certificaat voor de verpleegtechnische handelingen; checken en toedienen van medicijnen. Het resultaat is dat u bewust bekwaam bent in het uitvoeren van de genoemde handeling.

Inhoud
–        Module 1: Startmodule
–        Module 2: Medicijnen checken, registreren en distribueren en controle op inname
–        Module 3: Medicijnen toedienen
–        Lesdag
–        Reflectie

Programma en werkwijze
De medicatiemodule bestaat uit een (digitale) theoretische voorbereiding en een praktische uitvoering van de verpleegtechnische handeling(en) tijdens een lesdag. Het is een voorwaarde dat je voorafgaand aan de lesdag de theorieopdrachten hebt doorlopen. De lesdag zelf staat in het teken van het aanleren en oefenen van de verpleegtechnische handelingen.
KCM4Zorg werkt met ervaren studiecoaches en verpleegkundige docenten. Studiecoaches zijn (op afstand) beschikbaar om je te ondersteunen tijdens de voorbereiding op de lesdag en de afronding van de module. De verpleegkundige docenten verzorgen de begeleiding tijdens de lesdag. Tijdens deze cursus maakt u gebruik van het lesboek ‘Verpleegtechnische handelingen niveau 3 Traject V&V’ van uitgeverij Thieme Meulenhoff (ISBN nummer:9789006910223 ) en het werkboek ( ISBN nummer 9789006910513) . Deze boeken dient u zelf aan te schaffen.

Voor wie?
Deze module is geschikt voor een (BIG-geregistreerde, via beroepsvereniging V&VN) verzorgende en voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden op peil willen brengen m.b.t. de genoemde verpleegtechnische handelingen. Deze module is specifiek geschikt voor het opleidingsniveau van Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgenden-IG.

Aantal deelnemers
Maximaal 14 deelnemers

Duur, data en locatie
Startdatum:  Dinsdag 25-09-2018 / Donderdag 11-10-2018 / Woensdag 21-11-2018 / Woensdag 23-01-2019 / Woensdag 06-03-2019
Tijdstip: van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Eusebiusbuitensingel 9, 6828 HT te Arnhem.

Investering
€ 250,-    Bij het boeken van meerdere modules ontvangt u een korting van € 50,- op iedere volgende module

U kunt ook kiezen voor een module Helpende Plus bestaande uit:    modules, Medicatie, Injecteren en Wondverzorging voor € 595,–

Inschrijven

Laden ...

Voorwaarden
KCM4Zorg biedt volwassenonderwijs aan. De lesdag vindt plaats op onze locatie in Arnhem, op aanvraag is er overleg mogelijk voor alternatieve locaties. Bij deze module is het aanschaffen van het lesboek ‘verpleegtechnische handelingen niveau 3’ traject V&V noodzakelijk. Zie ‘algemene voorwaarden’ onderaan deze pagina voor overige voorwaarden.

Aanvullende informatie
Na bevestiging van deelname aan de training heeft u veertien dagen bedenktijd om zonder opgave van reden kosteloos te annuleren.

Meer informatie over deze opleiding? vraag vrijblijvend een brochure aan!