Module Injecteren

 

De Module Injecteren is een opleidingsmodule die door KCM4Zorg wordt verzorgd en is gericht op het aanleren van de volgende verpleegtechnische handelingen:

  1. Subcutaan injecteren
  2. Intramusculair injecteren;
  3. Lichaamstemperatuur regelen;
  4. Bloedsuiker prikken en insuline injecteren.

Daarnaast is er aandacht voor de beroepscontext, het beroepsregister en de Wet BIG en de gevolgen die deze wet heeft voor de verzorgende praktijk.

Doelstellingen:
De student:

  1. kan beschrijven wat de Wet BIG en voorbehouden handelingen inhouden;
  2. is in staat de gevolgen van de Wet BIG voor de beroepspraktijk te benoemen;
  3. is in staat subcutaan te injecteren op een professionele manier, volgens de geldende protocollen en wet- en regelgeving, daarbij rekening  houdend met de kenmerken van de cliënt;
  4. is in staat intramusculair te injecteren en hierbij te werken volgens geldende protocollen, wet- en regelgeving, rekening houdend met de kenmerken van de cliënt.

Uw resultaat
U ontvangt na het doorlopen van de module een certificaat voor de verpleegtechnische handelingen; subcutaan injecteren, intramusculair injecteren,  bloedsuiker prikken en insuline injecteren . Het resultaat is dat u bewust bekwaam bent in het uitvoeren van de genoemde handeling.

Inhoud
Module 1: Startmodule
Module 2: Subcutaan injecteren
Module 3: Intramusculair injecteren
Module 4: Bloedsuiker prikken en insuline injecteren
Lesdag
Reflectie

Programma en werkwijze
De Module Injecteren bestaat uit een (digitale) theoretische voorbereiding en een praktische uitvoering van de verpleegtechnische handeling(en) tijdens een lesdag. Het is een voorwaarde dat je voorafgaand aan de lesdag de theorieopdrachten hebt doorlopen. De lesdag zelf staat in het teken van het aanleren en oefenen van de verpleegtechnische handelingen.
KCM4Zorg werkt met ervaren studiecoaches en verpleegkundige docenten. Studiecoaches zijn (op afstand) beschikbaar om je te ondersteunen tijdens de voorbereiding op de lesdag en de afronding van de module. De verpleegkundige docenten verzorgen de begeleiding tijdens de lesdag. Tijdens deze cursus maakt u gebruik van het lesboek ‘Verpleegtechnische handelingen niveau 3 Traject V&V’ van uitgeverij Thieme Meulenhoff (ISBN nummer:9789006910223 ) en het werkboek ( ISBN nummer 9789006910513) . Deze boeken dient u zelf aan te schaffen.

Voor wie?
Deze module is geschikt voor een (BIG-geregistreerde, via beroepsvereniging V&VN) verzorgende en voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden op peil willen brengen m.b.t. de genoemde verpleegtechnische handelingen. Deze module is specifiek geschikt voor het opleidingsniveau van Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgenden-IG.

Aantal deelnemers
Maximaal 12 deelnemers

Duur, data en locatie
Startdatum:       Dinsdag 09-10-2018/ Donderdag 25-10-2018 / Woensdag 5-12-2018 / Woensdag 06-02-2019/  Woensdag 20-03-2019
Tijdstip: van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Eusebiusbuitensingel 9, 6828 HT te Arnhem.

Investering

€ 250,-         Bij het boeken van meerdere modules ontvangt u een korting van € 50,- op iedere volgende module

U kunt ook kiezen voor een module Helpende Plus bestaande uit:    modules, Medicatie, Injecteren en wondverzorging voor € 595,–

Reserveren

Laden ...

Voorwaarden
KCM4Zorg biedt volwassenonderwijs aan. De lesdag vindt plaats op onze locatie in Arnhem, op aanvraag is er overleg mogelijk voor alternatieve locaties. Bij deze module is het aanschaffen van het lesboek ‘verpleegtechnische handelingen niveau 3’ (ISBN 9789006924237) noodzakelijk. Zie ‘algemene voorwaarden’ onderaan deze pagina voor overige voorwaarden.

Aanvullende informatie
Na bevestiging van deelname aan de training heeft u veertien dagen bedenktijd om zonder opgave van reden kosteloos te annuleren.

Meer informatie over deze opleiding? vraag vrijblijvend een brochure aan!