Module EHBO

De Module EHBO is een opleidingsmodule die door KCM4Zorg wordt verzorgd en is gericht op het aanleren van de volgende verpleegtechnische handelingen:

  • Eerste hulp verlenen;
  • Reanimeren, AED en heimlich;
  • Lichaamstemperatuur regelen.

Daarnaast is er aandacht voor de beroepscontext, het beroepsregister en de Wet BIG en de gevolgen die deze wet heeft voor de verzorgende praktijk.

Doelstellingen:
De student:

  • kan beschrijven wat de Wet BIG en voorbehouden handelingen inhouden;
  • is in staat de gevolgen van de Wet BIG voor de beroepspraktijk te benoemen;
  • is in staat eerste hulp te verlenen;
  • is in staat warmte en koude behandelingen en zorg voor de  lichaamstemperatuur toe te passen;
  • is in staat zwachteltechnieken en compressietherapie toe te passen.

De student is in staat deze leerdoelen op professionele wijze, volgens de geldende protocollen en wet- en regelgeving toe te passen. Daarbij houdt de student rekening met de kenmerken van de cliënt.

Uw resultaat
U ontvangt na het doorlopen van de module een certificaat voor de verpleegtechnische handelingen eerste hulp verlenen en lichaamstemperatuur regelen. Het resultaat is dat u bewust bekwaam bent in het uitvoeren van de genoemde handeling.

Inhoud
–        Module 1: Startmodule
–        Module 2: Eerste hulp verlenen
–        Module 3: Reanimeren, AED en heimlich
–        Module 4: Lichaamstemperatuur regelen
–        Module 5: Verbanden aanleggen
–        Lesdag
–        Reflectie

Programma en werkwijze
De EHBO module bestaat uit een (digitale) theoretische voorbereiding en een praktische uitvoering van de verpleegtechnische handeling(en) tijdens een lesdag. Het is een voorwaarde dat je voorafgaand aan de lesdag de theorieopdrachten hebt doorlopen. De lesdag zelf staat in het teken van het aanleren en oefenen van de verpleegtechnische handelingen.
KCM4Zorg werkt met ervaren studiecoaches en verpleegkundige docenten. Studiecoaches zijn (op afstand) beschikbaar om je te ondersteunen tijdens de voorbereiding op de lesdag en de afronding van de module. De verpleegkundige docenten verzorgen de begeleiding tijdens de lesdag.
Bij deze module maak je gebruik van het lesboek ‘Verpleegtechnische handelingen niveau 3’ van uitgeverij Thieme Meulenhoff traject V&V. Dit boek dien je zelf aan te schaffen.

Voor wie?
Deze module is geschikt voor een (BIG-geregistreerde, via beroepsvereniging V&VN) verzorgende en voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden op peil willen brengen m.b.t. de genoemde verpleegtechnische handelingen. Deze module is specifiek geschikt voor het opleidingsniveau van Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgenden-IG.

Aantal deelnemers
Maximaal 14  deelnemers

Duur, data en locatie
Startdatum:  op aanvraag
Tijdstip: van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Eusebiusbuitensingel 9, 6828 HT te Arnhem.

Investering
€ 250,-      Bij het boeken van meerdere modules ontvangt u een korting van € 50,- op iedere volgende module

Inschrijven

Laden ...

Voorwaarden
KCM4Zorg biedt volwassenonderwijs aan. De lesdag vindt plaats op onze locatie in Arnhem, op aanvraag is er overleg mogelijk voor alternatieve locaties.Na inschrijving ontvangt u de toegang tot het digitale leersysteem. U schaft het lesboek ‘Verpleegtechnische handelingen niveau 3 traject V&V’ van uitgeverij Thieme Meulenhoff (ISBN nummer: 9789006910223 ) en het werkboek ( ISBN nummer 9789006910513) aan. Daarmee bent u startklaar voor het volgen van de leergang. Zie ‘algemene voorwaarden’ onderaan deze pagina voor overige voorwaarden.

Aanvullende informatie
Na bevestiging van deelname aan de training heeft u veertien dagen bedenktijd om zonder opgave van reden kosteloos te annuleren

Meer informatie over deze opleiding? vraag vrijblijvend een brochure aan!